EMDR bij Therapie Roosendaal

Een trauma is een indrukwekkende gebeurtenis. Er is je iets overkomen of je hebt iets gezien of meegemaakt wat je enorm heeft geraakt. Rondom dit trauma kan veel gebeuren. Ondanks dat je door wilt, het wil vergeten en achter je wil laten is het trauma nog steeds aanwezig.

Terugkerend trauma

Het lijkt misschien alsof je het hebt losgelaten en wellicht ben je het trauma zelfs helemaal vergeten. Maar maanden, weken of zelfs jaren later komt het in alle hevigheid terug. Het neemt je leven over en je verliest de controle. Je hebt geen grip meer op je dagelijks leven en ervaart dag en nacht klachten die voortkomen uit het trauma.

Opnieuw beleven en verwerken

Om het trauma te verwerken moet je eerst terug naar het moment van het trauma. De beste manier om het te verwerken is namelijk door het nog een keer helemaal door te maken. Het is niet vreemd dat je hier tegen op ziet, het is namelijk een enorme stap. Toch zijn alle cliënten die hun trauma opnieuw hebben beleefd nadien opgelucht. Ze hebben het gevoel dat er een last van schouders is gevallen en ze kunnen weer ademen.

Daarna gaan we aan de slag met het daadwerkelijk verwerken van het trauma. Je geeft het trauma een plek, leert wat je valkuilen zijn en leert hoe je jezelf daarin kunt ontwikkelen. Aan het eind van de behandeling is het trauma verwerkt en ben je meer ontspannen.

EMDR

Therapie Roosendaal maakt gebruik van EMDR, Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is een bewezen succesvolle techniek om traumatische ervaringen te verwerken. Zonder uitgebreide gesprekken en in relatief korte tijd wordt de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang gebracht.

Bij EMDR ben je door middel van oogbewegingen bezig met zowel het heden als het verleden. Vaak is de eerste sessie erg ingrijpend, dan wordt diep ingegaan op het trauma. Daarna werk je op positieve manier weg van het moment en leer je het trauma een plek te geven.

Lees meer over EMDR

Contact

Wil je meer weten over EMDR bij Therapie Roosendaal of een afspraak maken? Bel 0165 – 201003 of stuur een e-mail.