Traumaverwerking in Roosendaal met EMDR

Wat is EMDR?

EMDR is een succesvolle techniek om vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Bij een trauma kan het voorkomen dat je gevangen zit in bepaalde reacties. Stel, je maakte een bombardement mee. Telkens als je een als je een sirene hoort, of er komt een vliegtuig laag over, reageer je zeer heftig. Als er of er gevaar, terwijl je weet dat dat het geval niet is. Je oude ervaringen nemen op dat moment het roer van je over.

Met EMDR kunnen we zo’n traumatische respons vaak volledig laten verdwijnen, zonder uitgebreide gesprekken en in relatief korte tijd. Na een eerste, vaak intensieve en confronterende sessie, werkt EMDR vanuit positieve stappen; ook de behandeling blijft dus niet in dat ene moment hangen – in tegendeel.

Meer dan alleen een trauma-therapie

Met EMDR verbinden we je hersenhelften zo dat je beleving en het denken er over door elkaar lopen. Die ervaring, de combinatie tussen fysieke beleving, gevoel en nadenken maakt dat je tot bijzondere en bijzonder heldere inzichten kunt komen. Vandaar dat ik de techniek helemaal niet alleen inzet om onverwerkte trauma’s mee aan te pakken, we behandelen er heel uiteenlopende problemen mee.

Contact

Benieuwd hoe ik je kan helpen met behulp van EMDR? Neem telefonisch contact 0165 – 20 10 03 op of vul het contactformulier in. Ik ben benieuwd naar je verhaal en help je graag.