De Ontmoeting met therapie Roosendaal

In twee maanden een heel eind op weg

Ik werk met een vrij vaste methode, die inhoudelijk natuurlijk per cliënt verschilt, maar in lijn en ritme eigenlijk altijd wel ongeveer gelijk blijft. Na de intake zien we elkaar 7 à 8 keer, de eerste vier keer elke week en dan elke twee weken. En dan is het wel klaar. Dat wil zeggen; je bent dan weer helemaal in staat, en hebt de energie en het geloof, om het zélf te doen.

Intake

In het intakegesprek ga ik je de oren van het lijf vragen. Natuurlijk je klacht en de vragen die je nu hebt. Ik wil ook weten waarom precies nu en niet vorige maand bijvoorbeeld. En ik wil de rest leren kennen. Je achtergrond, ouders, jeugd, vrienden, hobbies, werk, relaties…. alles. Je zult merken dat daar al bepaalde thema’s en onderwerpen vaker naar voren komen en misschien betekenis krijgen.

De eerste sessies

We besteden de eerste sessies aan je verleden om te onderzoeken wat jouw specifieke manier is om met de gebeurtenissen van het leven om te gaan. Wat heb je jezelf geleerd? Wat zijn je valkuilen? Welke rol neem je makkelijk aan? Wat ga je – bijna als reflex – uit de weg? Het is ook een kleine cursus psychologie waarin je er achter komt waar jouw hardnekkige fouten en vooronderstellingen liggen.

Verschillende klachten

Je kunt met heel uiteenlopende klachten bij mij terecht. Onderstaand een aantal klachten die ik regelmatig behandel.

Staat je klacht er niet bij? Neem telefonisch contact op of stuur een e-mail. Ik kan je uitleggen hoe ik je verder kan helpen.

Lichaamsgericht werk

Zoals je misschien al wel gemerkt hebt is ‘contact maken’ een belangrijk onderdeel van de behandeling. Het contact met jezelf is het begin. Dat zou voor iedereen zo moeten zijn, want hoe kun je nu weten wat je moet doen als je jezelf niet eens kan horen of voelen. Het gaat dus om jou. Om wat jij nu voelt.

Cliëntgericht werken

Bovenstaande technieken komen vaker terug en liggen dicht bij mijn overtuiging en filosofie. Dat wil niet zeggen dat het de enige therapieën zijn waar ik mee werk, integendeel. In de behandeling ga ik uit van de kwaliteiten, mogelijkheden en ‘stijl’ van de client. Een behandeling moet ook goed bij je passen.

Wat ik voor jou kan doen…

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje ter attentie van Edo Mathijssen.