Relatietherapie Roosendaal

In relatietherapie bij relatietherapeut Roosendaal

Ik focus niet op de relatieproblemen maar focus op jullie en geef inzichtgevende therapie, in jezelf, in de ander, in de psychologie en de wereld om ons heen. Hierdoor ontstaat er ook inzicht in de onderlinge relatie, waardoor de oplossing vaak in eigen handbereik ligt.Een afspraak met twee personen is dus wél mogelijk, maar vooral om inzicht te verkrijgen en naar de kern van het probleem te gaan.

In een relatie die slecht gaat, zijn twee mensen heel alleen. Elke relatie kent zijn ups en downs. Maar dit is anders. Jullie vechten elkaar de tent uit, of jullie vermijden elkaar, situaties of bepaalde onderwerpen. Ieder op zijn eilandje.
Naar een therapeut? Pfoe…

Voor veel stellen is het een ongemakkelijk idee: praten met een therapeut over jezelf. Je vraagt je af wat zo’n therapeut nou kan doen wat jullie zelf niet kunnen. En tja, het is wel heel intiem allemaal wat jullie te bespreken hebben.

Echte hulp bij relatieproblemen

Toch is therapie het beste bij een vastlopende relatie. Trouwens, ook als jullie relatie goed gaat kan een therapeut je heel veel verrijking en inzicht bieden. In de eerste plaats omdat er iemand bijkomt die jullie naar de kern van het probleem brengt. Daarbij herkent de therapeut patronen in jullie ‘chemie’ en kan jullie inzichten geven en daarmee uit te breken.
Jullie moeten wel willen.

Dat klinkt misschien als een open deur, maar het is wel waar. Net als bij elke therapie gaan jullie het werk doen. Dat moeten jullie wel willen. Allebei. Nu kan het dat tijdens de therapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is voor jullie samen. Ook dan kan therapie helpend zijn voor jullie samen of individueel.

Onverwacht

Na al die jaren zou je denken dat jullie elkaar door en door kennen. En dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in therapie omtrent relaties zaken boven water komen over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is therapie echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Open het gesprek

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld door therapeut Roosendaal? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje ter attentie van Edo Mathijssen.