Therapie Roosendaal

Over mij

Het begin

Het beginpunt van mijn ‘reis’ is dat er op éénentwintigjarige leeftijd kanker bij me werd geconstateerd. Ik was als jonge knul vrolijk, begaan, gemakkelijk met andere mensen. Terugkijkend heeft dat moment me getekend, alle stappen in mijn leven zijn er door gekleurd. Ik heb het leed en ook uiteindelijk de verdiepende ervaring doorleefd en dat maakt nu deel van me uit.

Planner wordt therapeut

Ik ben in het vak gegroeid. Met een fikse omweg, want ik was planner en organiseerde het legen van afvalcontainers. Ook mooi werk, maar ik liep er in stuk. Ik ging psychosociale therapie studeren. Omdat ik het een en ander voor mezelf wilde begrijpen, omdat ik mijn begrip en beleving van het leven wilde verdiepen en omdat ik er wellicht ook iets mee zou kunnen. Ik ging niet meteen volledig aan het werk als therapeut, maar nam de tijd om goed te leren begrijpen wat ik precies kan bijdragen. Mijn stijl ontwikkelen.

Een methode

Die stijl werd een methode. Omdat ik er de tijd en de rust voor kon nemen, kon ik goed ingaan op de verschillende stappen die ik met cliënten zou willen zetten. En toen ik er na een aantal jaar mee aan het werk ging, sloeg het eigenlijk direct heel erg aan. Mijn praktijk groeide explosief. Dat was natuurlijk erg prettig, maar het was vooral fijn om te zien dat het werkt. Dat ik mensen kan helpen.

Goed contact

Een van de belangrijkste pijlers van het werk is ons contact. Nu is het voor mij niet moeilijk een klik te maken; ik sta makkelijk dicht bij je en spreek je taal. Cliënten geven aan die bereikbaarheid heel plezierig te vinden en ook de rust en acceptatie die er op de praktijk heerst. Dat komt ook omdat ik zoveel voldoening vind in het werken met cliënten. De samenwerking, het échte gesprek, het zinvol werk dat we verzetten – dat voelt gewoon goed.

Vooral vader

Ik heb twee kinderen die ik oneindig liefheb. Mijn vrouw en ik besloten de zorg voor de kinderen en werk te combineren. Ik op de praktijk, zij in haar werk. Omdat ze in ploegen werkt en ik veel grip heb op mijn eigen agenda, kunnen we het goed plannen. Dat is soms wel wat geregel, maar we hebben het er allebei graag voor over. In de vrije momenten mag ik graag fietsen, een lekker boek lezen of gewoon een biertje pakken met wat vrienden.

Contact therapie Roosendaal

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje ter attentie van Edo Mathijssen.